Çay saatlerinize lezzet katacak eşsiz bir kurabiye tarifi arıyorsanız, kavala kurabiyesi tam size göre. Kavala kurabiyesi yapmanın en kolay yolu bu tarifte saklı. Sadece birkaç malzeme ile evde kolayca yapabileceğiniz bu kurabiye tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir ikram sunun.

MALZEMELER

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

Yarım paket margarin

Yarım paket tereyağı

1 su bardağı un

1 su bardağı çiğ badem

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzerine;

Bol pudra şekeri

YAPILIŞI

Dillere destan efsane lezzet kavala kurabiyesini yapmak için ilk önce çiğ bademleri rondoda iri çekip tavaya alalım ve üzerine 1 su bardağı unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 5-6 dk. rengi dönene kadar güzelce kavuralım. Kavrulduktan sonra bu karışımımızı geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım. Bu karışım tamamen buz gibi soğumuş olmalı kurabiyemizi yapabilelim. Şimdi de yoğurma kabımızı alalım. Yoğurma kabımızın içine oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve tereyağını alalım. yağları birbirine karıştıralım. Daha sonra üzerine pudra şekerini, sıvıyağı, kabartma tozunu, soğumuş olan bademli ununu alalım ve karıştıralım.

Kıvamlı güzel bir hamur elde edelim. Eğer evinizde yarım ay şeklinde kurabiye kalıbınız varsa kullanabilirsiniz ama yoksa su bardağını ile yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz. Bütün kavala kurabiyesinin hamuru bitene kadar şekillendirmeye devam edelim. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsisine aralıklı olarak kavala kurabiyelerimizi dizelim. 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim. Fırında pişen kavala kurabiyelerimizi alalım ve tamamen soğumaya bırakalım. Soğuduğundan emin olduğumuz kavala kurabiyelerimizi bol pudra şekerine bulayalım.