Kaygana, sabah kahvaltılarınıza fark lı bir lezzet katmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, Karadeniz'in geleneksel tatlarını evinize taşıyor.

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından kaygana, az malzeme ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bir kahvaltılık. Bu lezzetli ve hafif tarifi denemek için ideal bir zaman.

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
maydanoz
dereotu
yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
tuz

TARİF

Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz