Kömbe, Antakya'nın eşsiz lezzetleri arasında yer alıyor. Hızlı bir şekilde hazırlanan bu kurabiyenin kıvamı diğer kurabiyelere göre çok daha kıyır kıyır oluyor. Farklı kurabiye tarifleri denemek istiyor ve kömbe nasıl yapılır merak ediyorsanız bu enfes kömbe tarifini denemeniz gerekiyor.

Kömbe hem görünümü hem de lezzetiyle gönüllere taht kuran yiyecekler arasında yer alıyor. Üzeri susamla kaplanan nefis kömbe çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Kömbe favori lezzetleriniz arasında yer alacak.

Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor

MALZEMELER

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri için:

1çay bardağı susam

TARİF

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Kömbe, Antakya'nın eşsiz lezzetlerinin başında geliyor ve bu kıyır kıyır, susamlı kurabiyenin tarifiyle çay saatlerinizde fark yaratmaya hazır. Kendi evinizde hazırlayacağınız bu geleneksel lezzet, misafirlerinizin de favorisi olacak. Denemekte fayda var, afiyet olsun!