Browni tadında bir kurabiye yapmanın sırları artık sizinle! Bu tarif, geleneksel kurabiyelere yeni bir soluk getirerek, her ısırıkta browni lezzeti sunuyor. İşte, usta pastanecilerden öğrendiğimiz enfes browni kurabiye tarifi ve yapılışı…

Klasik kurabiyelerden sıkılanlar için harika bir alternatif: Browni kurabiye! İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır ve bol çikolatalı bu tarif, tatlı krizlerinizi sonlandıracak. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz browni kurabiye tarifi ve malzemeleri…

Ev yapımı tatlıların en lezzetlisi olan browni kurabiye, tatlı severleri mest edecek bir tarif. Bu tarif ile hem kolayca hazırlayabileceğiniz hem de browni lezzetini kurabiyelerde yaşayabileceksiniz. İşte browni kurabiye tarifi ve malzemeleri…

BROWNİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

Hamur İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

100 gram margarin

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yumurta

3 su bardağı un

Şerbet İçin:

 2 çay bardağı şeker

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

2 çay bardağı su

Bulama İçin:

Mavi haşhaş

Beyaz çikolata (benmari usulü eritilecek)

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Geniş bir karıştırma kabında, sıvı yağ, margarin ve şekerle başlayarak karışımı güzelce çırpın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Kabartma tozu, vanilya, kakao ve yumurtayı ekleyin. Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.

Haşhaşı geniş bir tabağa serpin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri haşhaşa bulayın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin. Kurabiyelerin üzeri çatlamış ve kenarları kızarmış olmalıdır.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, daha önceden hazırladığınız soğuyan şerbete 2-3 saniye batırarak çıkarın.

Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı sıkma aparatına alın ve kurabiyelerin üzerine süsleme yapın.

Alternatif olarak, sıkma aparatınız yoksa, buzdolabı poşetinin ucunu kürdan ile küçük bir delik açarak aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Servise hazır hale gelen ıslak kurabiyelerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.