Mercimek çorbası, soğuk havalarda sizi içten ısıtan, lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakan bir Türk klasiğidir. Peki, bu benzersiz lezzeti evde nasıl yakalarsınız?

Hem lezzetli hem besin değeri yüksek kış aylarının vazgeçilmesi olan mercimek çorbasının lokanta ustalarının püf noktası ile denemeye hazır mısınız? Evde de lokantalardaki kadar lezzetli mercimek çorbası pişirmek mümkün mü? Evet mümkün hadi haberimize gelin…

Mercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbasıdır. Yapılışı da son derece basit olan mercimek çorbası oldukça lezzetli ve besleyicidir. Peki birçok kişinin lokantada ki kadar lezzetli çorbayı evde denerken başarısız olma sebebi nedir? İyi bir mercimek çorbası için blender gerekiyor, pürüzsüz ve lezzetli çorba için blender yoksa da üzülmeyin.

Evinde blender olmayan ve mercimek çorbası yapmak isteyenler için bu tarif ile herkes sizde mercimek çorbası tarifi almak isteyecek…

Malzemeler

1,5 su bardağı mercimek

2 tane kuru soğan

2 diş sarımsak

2 fincan un

1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

2 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

8 su bardağı et/tavuk suyu

Yapılışı

Gelinim Mutfakta günün tarifi: Zengin Avcı Böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta günün tarifi: Zengin Avcı Böreği nasıl yapılır?

İlk olarak yıkanmış kırmızı mercimeği 2 su bardağı su ile yumuşayana dek pişirin. İyice yumuşayan mercimekleri orta delikli süzgeçten geçirin.

Tencereye sıvı yağı ekleyin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene dek kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurun. Daha sonra süzgeçten geçirilmiş mercimekleri, tuzu ve pul biberi ekleyin. Et veya tavuk suyunu ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Bir kaç kez iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.