Sofranıza fark katacak el açması tadında börek tarifimizle tanışın. Hazır yufka ile zamandan tasarruf edin!
El açması böreği unutun! Hazır yufkadan yapacağınız bu börek, hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de el açması lezzetini aratmayacak. İşte hazır yufkadan çıtır börek tarifi ve malzemeleri.
Komşularınızın çıtırdısını duyun! Hazır yufkadan el açması börek mümkün mü? Bu tarif ile evet! Hazır yufkadan çıtır börek yapabilirsiniz. Bu tarifi denemelisiniz!
El açması börek yapmanın sırrını biliyor musunuz? Hazır yufkayla bu tarifi uygulayın ve farkı görün! Bu tarif ile hazır yufkayla el açması tadında çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK MALZEMELERİ
6 adet yufka
350 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ
İlk önce böreğin sosunu hazırlayın. Bir kabın içerisinde unu, sirkeyi ve sıvı yağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.
Yufkalardan birini tezgaha açın. Ardından hazırladığınız sosu yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.
Ardından döktüğünüz sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine iyice sürün. Ardından ikinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine yerleştirin.
Aynı şekilde sosu üzerine kaşıkla gezdirin. Yine fırça yardımıyla yufkaya iyice yedirin. Daha sonra yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı da ikiye bölün.
Yani toplamda 8 tane üçgen yufka elde edeceksiniz. Ardından bu parçalara peynirli ve ince ince kıydığınız maydanozlu harcı ilave edin.
Yufkaları sigara böreği sarar gibi çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. Geriye kalan yufkaları da aynı biçimde hazırlayın.
Tüm yufkaları sardıktan sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de börekleri dizin.
Böreklerin üzerine yumurta sarısını iyice yedirin. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.
Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Önceden ısıttığınız fırına börekleri verin ve yaklaşık 35 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.
El açması tadında çıtır çıtır börek, afiyet olsun!