Ev yapımı poğaça, mis gibi kokusu ve lezzetiyle günün her anını güzelleştirebilir. Yumuşacık, peynirli poğaçalar yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır olun.

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek, puf puf kabaran poğaçalar yapmak sandığınızdan daha kolay. İşte adım adım yumuşacık poğaça tarifi.

Misafirlerinizi şaşırtacak, ağızda dağılan yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm püf noktalarıyla birlikte sizlerle.

KABARAN POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Artık kendi ev yapımı, yumuşacık poğaçalarınızla kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Bu tarif ile puf puf kabaran, içi dolu dolu poğaçalar yapmak hiç zor değil. Deneyin, lezzetli poğaçalarınızla sevdiklerinizi mutlu edin. Afiyet olsun!