Pastane lezzetini aratmayan tuzlu kurabiye tarifimizle tanışın! Bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde arkadaşlarınıza 'pastaneden mi aldın?' dedirteceksiniz.

Evde lezzetli bir atıştırmalık yapmanın en güzel yolu: Tuzlu kurabiye! İşte adım adım pastane tadında tuzlu kurabiye yapımı için gerekli her şey.

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, tuzlu kurabiyelerinizi bayatlamadan uzun süre taze tutacak.

TUZLU KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tuzlu kurabiye için kullanacağınız unu mutlaka eleyin.

Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tuzlu kurabiye hamurunu açıp kalıp yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli? Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

Bu pratik ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile evde çay saatlerinizi şenlendirebilir, misafirlerinizi pastane kalitesinde atıştırmalıklarla ağırlayabilirsiniz. Tarifinizi deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Unutmayın, tuzlu kurabiyenin sırrı sirkede saklı!