Ev yapımı açma lezzetini keşfetmek için mutfak önlüğünüzü hazırlayın! Bu basit ve herkesin yapabileceği tarifle, kahvaltılarınız daha bir özel olacak.
Kendinizi bir açma ustası gibi hissetmeye hazır mısınız? Bu detaylı ve pratik açma tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
Açma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu adım adım rehber ile, evde fırın tadında açmalar yapmanın keyfini çıkarın.
Açma Tarifi
Malzemeler
2 tane yumurta (Sarısı üzerine)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant toz maya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı elenmiş un
Açma Tarifi
Yoğurma kabına yumurta beyazı, maya, şeker ve ısıtılmış sütü alıp bir iki dakika maya eriyince kadar karıştırın.
Yağı ekleyip karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve elenmiş unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
Son olarak tuzu ekleyip devam yoğurun.
Hamur başta hafif ele yapışıyor gibi olucak ama yağlı bir hamur olduğundan yoğurdukça kendini toplayıp elinize bırakacaktır.
Hamuru bir kaç dakika daha yoğurup hava almayacak şekilde üzerini streç film yada bir poşet ile sıkıca örtün.
1-2 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurunuzu tezgah üzerinde eşit parçalara bölün.
Her bir parçayı yuvarlayıp bezeler yapın. Bi yarım saat kadar dinlendirin.
Ardından açmaların şeklini yapmaya başlayın. Bir adet bezeyi tezgah üzerinde eliniz ile ileri geri hareketlerle gerdire gerdire 40 cm olacak uzunlukta şerit yapın.
Şeriti tam ortadan ikiye katlayın ve örgü yapıyor gibi birbirine dolayın, iki ucunu birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde dizin.
Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edin.
Daha sonra üzerlerine çırpılmış yumurta ve yağ karışımını sürün. İsteğe göre üzerine susam, çörek otu, haşhaş vs serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırın ısısı farklılık gösterebilir kontrollü pişirin.
Bu rehberle, açma yapmanın inceliklerini öğrenecek ve kendi lezzetli açmalarınızı kolayca hazırlayabileceksiniz. Kahvaltı sofralarınız artık daha da renkli ve lezzetli olacak. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!