Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu un kurabiyesi tam size göre. Hem sade hem de cevizli versiyonuyla, herkesin beğenisini kazanacak!

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu un kurabiyesi tam size göre. Hem sade hem de cevizli versiyonuyla, herkesin beğenisini kazanacak!

Çay saatleriniz için hızlı ve enfes bir eşlikçi arıyorsanız, bu basit un kurabiyesi tarifi tam size göre. İsterseniz ceviz ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün.

İşte karşınızda, herkesin yapabileceği kadar basit ama lezzetiyle büyüleyen un kurabiyesi tarifimiz. Bu hızlı ve pratik tarif sayesinde, ani misafirleriniz için bile kısa sürede harika kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Cevizli veya sade, tercih sizin! Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu kolay tarifin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!