Geleneksel ve lezzetli bir çorba olan analı kızlı, herkesin beğenisini toplayan özel bir tariftir. Bu rehber, adım adım lezzetli bir analı kızlı çorbası yapmanıza yardımcı olacak.

Analı kızlı çorbası yapımı, göründüğü kadar zor değildir. Doğru malzemeler ve birkaç basit adımla, bu geleneksel çorbayı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı bir çorba ile sofranızı taçlandırmaya ne dersiniz? Analı kızlı çorbası, lezzeti ve doyuruculuğu ile tam da aradığınız tarif olabilir.

MALZEMELER

2 bardak ince bulgur
1 bardak irmik
1 bardak kaynar su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

Yarım soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
1 kaşık biber salçası
Birer çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

Çorba için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
4 bardak su
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
5 kaşık limon suyu
1 bardak haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Yağ ve soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
Derin bir kapta irmik, bulgur ve kaynar suyu karıştırın.
15 dakika üzeri kapalı bekletin.
Diğer malzemeleri de içine ekleyin ve yoğurun.
Kıvam alan hamuru ikiye ayırın.
Elinizi suyla ıslatarak harca şekil verin.
İçlerine kıymalı harçtan ekleyin ve kapatın.
Diğer parçasını da ufak yuvarlaklar oluşturarak hazırlayın.
Etleri, salçayı ve yağı ayrı bir tavada kavurun.
Suyu da ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Köfteleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Limonu, tuzu ve nohudu da ekleyip pişirin.