Yemek

Coğrafi işaretli kütür kütür turşu tarifi: Meşhur İskilip Turşusu nasıl yapılır?

İskilip turşusu nasıl yapılır? İskilip turşusu tarifi arayanlar buraya! Bu turşu hem sağlıklı hem de kolay yapılıyor. Salatalık, sirke, sarımsak ve dereotu kökü ile harika bir turşu elde edebilirsiniz.

Abone Ol

İskilip turşusunun sırrını biliyor musunuz? Bu malzeme salatalığın tuzunu alarak turşuyu daha sağlıklı hale getiriyor. Bu malzeme nedir? İşte tarifi...
 

İskilip Turşusu Tarifi

Malzemeleri;

Salatalık
Dereotu kökü
Sarmısak
Sirke
Tuz
Su

İskilip Turşusu Tarifi

Bir özel gün lezzeti olmasa da kış için yazdan hazırlanan, kışlık turşu olarak da bilinen ve değişik yöntemle yapılan bir salatalık turşusudur aslında.
Tepesi biraz kesilen salatalıklar, Tuzu içine alması için iğne ile delinir.
Çok fazla Tuz atılmış soğuk su dolu bir kavanozda (ya da bidonda), üzerine güzel koktuğu için dereotu kökü serpilerek ağzı kapalı olduğu halde saklanır.
Yeneceği zaman ilkin, Tuzundan arınması için suda iyice ıslatılır.
Ardından bol sarımsaklı sirkeye yatırılır.
Sarımsağın işlevi tat katmak olduğu kadar salatalıktaki Tuzu da almasıdır.
O nedenle sudan çıkarılırken salatalığın Tuzu kontrol edilmeli, sarımsak o ölçüde atılmalıdır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }