Acı sos yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu sosu yiyen başka sos beğenmiyor! İşte en kolay ve lezzetli acı sos tarifi.
Acı sos yapmak artık çok kolay! İşte adım adım acı sos yapımı. Bu sosla yemekleriniz daha lezzetli ve renkli olacak.
MALZEMELER
1 kilo domates
15 adet acı biber
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kaya tuzu tepeleme olmasın damak tadınıza göre ekleyin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma farketmez)
2 tane küp şeker
YAPILIŞI
Domatesleri robottan geçirin ve tencereye alıp üzerine tuzu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın.
Daha sonra doğradığımız biberleri ve robotta çekilmiş sarımsakları ekleyip bir 5 dakika kaynatalım.
Zeytinyağı sirke ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyin ve 5 dakika sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakalım.
Soğuyunca düz çevirin ister dolapta ister ışık almayan bir yerde muhafaza edin
AFİYET OLSUN