Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Anadolu'nun bereketli topraklarından, Osmanlı sofralarının vazgeçilmez bir lezzetine davetlisiniz. Karşınızda, damakları şenlendirecek paça böreği! Osmanlı İmparatorluğu'nun gizemli sofralarının baş tacı paça böreği, şimdi sizlerle. Bu lezzeti tatmadan sofralarınızı tam saymayın.

Paça çorbası mı? Hayır, bu sefer farklı bir lezzetle tanışacaksınız. Osmanlı döneminin favori atıştırmalıklarından paça böreği tarifini kaçırmayın!

Malzemeler:

2 adet koyun paçası
50 gram tereyağı
250 ml soda
100 gram tereyağı (hamuru için)
2 yumurta
250 gram un

Tarifi

Temizlenmiş paçaları tencereye alın ve üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
Paça piştikten sonra etleri tiftikleyin ya da küçük küçük doğrayın.
100 gram tereyağını eritin. Yağ ılıdıktan sonra soda, tereyağı ve yumurtaları derin bir kapta çırpın.
İyice karıştırdıktan sonra unu ilave edin. Karışımı hamur haline getirin ve iki topak halinde ayırın.
Hamur bezelerini hazır yufka gibi ince olacak şekilde açın.
50 gram tereyağını eritip, ılık halde kullanın.
Açtığınız hamurun üzerine tereyağından bir miktar sürün. Paça etlerini hamurun üzerine dağıtın. Diğer yufkayı da aynı incelikte açın ve etlerin üzerini örtün. Kalan tereyağını hamurun üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun