Rum böreği, Ege'nin benzersiz lezzetlerinden biri olarak sofralarda yerini alıyor. Patlıcan ve lor peynirinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu lezzetli böreğin tarifini merak edenler için adım adım yapılışını anlattık.

Ege bölgesinin özgün lezzetlerinden Rum böreği, meze sofralarının gözdesi olmaya devam ediyor. Siz de bu benzersiz lezzeti evde denemek isterseniz, işte Rum böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar.

Rum böreği, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan Ege mutfağının gözde yemeklerinden biri. Hamursuz ve yufkasız bu lezzetli böreği evde yapmak isteyenler için hazırladığımız bu tarif, adeta bir lezzet şöleni sunuyor.

Rum Böreği Tarifi

Malzemeler

150 gram lor peyniri
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı doğranmış dereotu
Tuz
1 patlıcan

Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli? Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

Rum Böreği Tarifinin Yapılışı:

Patlıcan kabuklarını alacalı şekilde soyup, 1 santimetre kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyerek, tuzlu suda bir süre bekletip kurulayalım.

Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu ve tuzu harmanlayalım.

Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde, yarım küre oluşturacak biçimde şekillendir elim.

Bir tavada, iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartalım.

Kâğıt havlu üzerine yağı alındıktan sonra sıcak olarak servis yapalım. Yemeğimiz hazır.

Rum böreği, Ege mutfağının geleneksel ve farklı lezzetlerinden biri olarak sofralarda yer alıyor. Patlıcan ve lor peynirinin mükemmel uyumu ile hazırlanan bu özgün börek tarifi, misafir sofralarınızı şenlendirecek. Hamursuz ve yufkasız yapımıyla dikkat çeken Rum böreği, lezzetiyle de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, misafirlerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!