Revani, Türk mutfağındaki tadına doyulmaz tatlılar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Pek çok farklı şekilde yapılabilen ve pek çok farklı şekilde sunulabilen bu tatlının özellikle limonlu tarifi lezzet açısından herkesi büyüleyenlerden.

Limonlu revani tarifi ile klasik revanilerin aksine çok daha farklı ve çok daha ferahlatıcı bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu güzel tatlıyı bayramlarda misafirlerinize ikram etmek için hazırlayabileceğiniz gibi, güzel akşam yemeği sofralarının son ikramı olarak da servis edebilirsiniz. Hatta limonlu revani kış aylarında kaymak ile yaz aylarında ise dondurma ile çok şık bir ikili oluşturuyor.

Malzeme Listesi
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası
Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani, Türk mutfağından gelen geleneksel bir tatlıya modern ve ferahlatıcı bir dokunuş katıyor. Hem bayram sofralarınızda hem de sıcak yaz akşamlarında serinlemek için ideal bir seçim. Eğer bu tatlıyı daha önce denemediyseniz, şimdi tam zamanı. Afiyet olsun!