Şakşuka, Türk mutfağının benzersiz lezzetleri arasında öne çıkıyor. Patlıcan, biber, et ve özel sosuyla hazırladığımız bu tarifin adımlarını ve püf noktalarını sizler için derledik.

ŞAKŞUKA TARİFİ

Malzemeler:

400 gr kuşbaşı et

4 patates

2 patlıcan

Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır? Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır?

2 kabak

2 yeşilbiber

2 kırmızıbiber

1 su bardağı domates püresi

1 tatlı kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

Zeytinyağı

Karabiber

Kimyon

Pul biber

Tuz

ŞAKŞUKA TARİFİ YAPILIŞI

Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.

Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.

Kızgın yağda patatesi kızartın, ardından kabağı kızartın.

Son olarak patlıcanları yağda kızartın.

Başka bir tavanın içerisine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsağı, domates püresi ve biberleri alın.

Kuşbaşı etleri kızgın tavada pişirin. Üzerine salçayı ve baharatları ekleyin.

Biraz su ekleyip eti pişmeye bırakın.

Pişen eti, kızartılmış malzemelerle karıştırın.

Şakşuka tarifi hazır. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…