Mercimek çorbasına lezzetli bir dokunuş: Köfteli mercimek çorbası. Bu tarif, hem doyurucu hem de besleyici. Köfteli mercimek çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarifi

Farklı tatlar arayanlar için birebir: Köfteli mercimek çorbasının sırlarını keşfedin.

KÖFTELİ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli? Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
9 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
150 gram kıyma
1 yumurta
1 yemek kaşığı köfte baharatı
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 adet sarımsak

YAPILIŞI

2 su bardağı mercimeği güzelce yıkayın.

Derin bir tencerenin içerisine yıkadığınız mercimeği, 8 bardak suyu, 1 soğanı bütün ve tuzu ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.  Kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Mercimekler piştikten sonra bir küçük tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine unu koyun ve kısık ateşte kavurun. Un kahverengini alınca çorbanın içerisine koyun. Bu aşamada ister el blendırı ile çekin isterseniz tane tane bırakın. -İçerisinden soğanı almayı unutmayın

Köftesi için,150 gram kıymayı, 1 yumurtayı, 2 çorba kaşığı galeta unu, rendelenmiş yarım soğanı, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz ve 1 tepeleme çorba kaşığı köfte baharatını bir araya getirin ve iyice yoğurun.

Ardından köfteleri orta boyda yuvarlak halinde yuvarlayın ve kızartın.

Nohudu ve kızaran köfteleri mercimek çorbasının içerisine ekleyin.

Sarımsağı ince ince kesin ve bir yağda güzelce kavurun. İçine bir tutam pul biber atın. ve çorbanın üzerine dökün. 

Afiyet olsun...

Kaynak: Yasemin.com