Kokusuyla mutfakları şenlendiren, tadıyla damağınızda iz bırakan el açması ıspanaklı börek, evde de ustalıkla yapılabilecek bir tarif sunuyor.

Ispanaklı börek, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet. Ancak bu tarif, her lokmada aldığınız tadı bir adım öteye taşıyacak ve tarif defterinizin baş köşesine yerleşecek.

Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor

Ev yapımı böreklerin lezzeti bir başka olur. Bu adım adım ıspanaklı börek tarifi ile evinizde börek ustası olmaya hazır olun.

Ispanaklı Börek malzemeleri

7 adet yufka

Ispanaklı İç Harcı İçin;

5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 kilogram kadar ıspanak
Yufkalara sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

1 adet yumurta
Çörek otu

Evde hamur yapmak için

5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)
Derin bir kap içinde kıvam alana kadar iyice yoğrumalı ve hamur yoğurulduktan sonra yaklaşık 10 dakika dinlenmeye alınma

Ispanaklı Börek nasıl yapılır

Ispanaklı börek yapımı için ilk olarak Ispanakları temizleyerek haşlayalım.
İç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
Kavrulduktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip biraz karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Üst üste aldığımız yufkaları ortadan iki keselim ve bir tanesini alalım.
Üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim.
Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim.
Yufkamızı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak gül şeklinde yapıp yerleştirelim.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yağlayalım ve iç harcından serperek ne çok sıkı ne de çok gevşek olmayacak şekilde saralım.
Gül şeklini verip tepsinin ortasına yerleştirdiğimiz yufkanın etrafında dolayalım. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayalım.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve çörek otu serperek fırına verelim.
Böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Üzeri kızaran ıspanaklı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun…

Ispanaklı börek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımızda her daim yerini koruyor. Bu tarif ile siz de evinizde, adeta bir ustasından çıkmış gibi nefis börekler yapabilirsiniz. Malzemelerini kolayca bulabileceğiniz ve her adımını rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu tarif, börek yapmanın püf noktalarını da öğretiyor. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde denemeye hazır mısınız? Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu muhteşem tarifin tadını çıkarın!