Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biriyle tanışın: Lokanta usulü mor lahana turşusu!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lokanta kalitesinde mor lahana turşusu tarifimizle sofralarınıza renk katın!

Mor lahana turşusu Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Özellikle etli ağır yemeklerin yanına çok yakışan turşunun faydaları da saymakla bitmiyor. Kırmızı ve iştah açan görüntüsü ile yemeklerinizin yanını süsleyen mor lahana turşusunu mutlaka denemelisiniz. Peki lokanta usulü mor lahana turşusu nasıl yapılır, öğrenmek ister misiniz?

Kebap, döner, çiğ köfte, pilav, lahmacun, mercimek çorbası gibi yemeklerin yanına çok yakışan mor lahana turşusunun nasıl yapıldığı merak ediliyor. Lezzetiyle kendine hayran bırakan turşu aynı zamanda oldukça faydalı. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve mevsimsel grip salgınlarına karşı direnç sağladığı düşünülüyor. Peki kütür kütür mor lahana turşusu nasıl yapılır merak ediyor musunuz? İşte tam tutan lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi!

Mor lahana turşusu için malzemeler:

1 adet büyük boy mor lahana

1 su bardağı sirke

1 su bardağı içme suyu

2 adet limon

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Mor lahana turşusu yapılışı:

Mor lahana turşusu tarifi için; ilk olarak 1 adet büyük boy mor lahananın dış yapraklarını ayırıp, atın. Sonrasında iyice yıkayın. Ardından mor lahanayı 4 eşit parçaya kesin. Keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimleyin.

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

Dilimlediğiniz mor lahanayı derin bir kap içine bırakın. Lahanaların üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu serpin. Lahanaları tuzla beraber eliniz ile 3 dakika ovalayın. Ardından mor lahanaların üzerine 2 adet limonun suyunu sıkın ve tekrar eliniz ile 2 dakika kadar ovalamaya devam edin.

Diğer yanda bir kaba 1 su bardağı içme suyu ve 1 su bardağı sirke döküp, karıştırın. Sonrasında 3 adet küçük boy kavanozun içine hazırladığınız mor lahanayı eşit bir şekilde eliniz ile bastırarak, ekleyin. Mor lahananın dibinde kalan kendi suyunu sirkeli su karışımının içine boşaltın. Sonrasında bu karışımı mor lahanaların üzerlerine eşit bir şekilde paylaştırın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına bırakın.

Lahana turşusunu yemeğe başlamadan önce buzdolabında 1 gün bekletin. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz.