Yemek

Her zaman mükemmel kurabiye yapmanızı sağlayacak tüyo: Kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye yapmanın 5 basit adımı

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan tuzlu kurabiyeler, çıtır kıvamıyla herkesin favorisi! Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte, misafirlerinizi etkileyecek adım adım tarifi.

Abone Ol

Kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler, çay saatlerini daha keyifli hale getiriyor. Kolay malzemelerle hazırlanabilen bu tarif, her seferinde mükemmel sonuçlar almanızı sağlıyor.

MALZEMELER

Hamuru için:

100 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

İç harcı için:

400 gram ıspanak (İnce doğranmış)
1 adet soğan (İnce doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet kırmızı biber
100 mililitre krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzerine)

TARİF

Önce ıspanağı yıkayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
Çok az hafif pişince altını kapatıyoruz soğumaya alıyoruz.
Oda sıcaklığında margarine yumurta yoğurt ekleyip yoğuruyoruz.
Unu ilave ediyoruz kabartma tozu ve tuzunu ilave edip kurabiye kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Tart kalıbın altını yağlıyoruz ve hamuru tart kalıbın tamamına gelecek şekilde yayıyoruz.
Fırına pişmeye veriyoruz yaklaşık 20 dakika 170 derece pişiriyoruz.
Ispanaklı iç harcımızı hazırlıyoruz, içine bir yumurtayı ve kremayı ekliyoruz, çırpıyoruz.
Tartı pişmeye az kala fırından alıyoruz. Harcı yayıyoruz, üzerine kaşarı ilave ediyoruz.
Üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişiriyoruz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }