Dereotunun ferahlığını mutfaklarınıza taşıyan bu enfes poğaça tarifiyle, çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife göz atın!

Ev yapımı dereotlu poğaça, lezzetli bir öğün veya atıştırmalık arayanlar için ideal. Pratik ve lezzetli bu tarif, tüm ailenin beğenisini kazanacak. İşte tarifin detayları.

Dereotlu poğaça, çay saatlerinin vazgeçilmezi! Bu basit ve lezzetli tarif ile kendi poğaçalarınızı yapmak çok kolay. İşte sizin için hazırladığımız adım adım tarif.

Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler? Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

200 ml sıvı krema
1 yumurta beyazı ( sarısı üstüne )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 3 yemek kaşığı doğranmış dere otu
3 su bardağı un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Susam

Dereotlu Poğaça Tarifi

Hamuru için gerekli malzemeler un ve dereotu hariç derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Dereotu da eklenip tekrar yoğurulur. Un az gelirse ekleyebilirsiniz.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayıp içine peynir koyup, kapatılır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.  Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Dereotlu poğaça tarifi, çay saatlerinizi renklendirecek, lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyor. Bu basit ve lezzetli tarifle yaptığınız poğaçalara bayılacaksınız!