Cevizin ağızda bıraktığı enfes dokunuşa, limonun tazeleyici aroması eşlik ediyor. Bu lezzet harikasını denemeden geçmeyin; işte adım adım limonlu cevizli kek tarifi!

Mutfakta geçireceğiniz kısa süre içerisinde, limonun ferahlatıcılığı ve cevizin doyumsuz lezzetiyle harmanlanan bir kek hazırlamaya ne dersiniz?

Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor

LİMONLU CEVİZLİ KEK MALZEMELERİ

1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilin
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
10 – 15 adet ceviz içi (iri ve parçalanmış olursa daha iyi olur)
1 adet limon kabuğu rendesi
1 ya da 2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 adet limon suyu

LİMONLU CEVİZLİ KEK NASIL YAPILIR?

Yumurtaları bir kaba kırdıktan sonra üzerine toz şeker ilave edin. İki malzemeyi yeterince çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.
Üzerine kabartma tozu, vanilin ve un dâhil edin. Limon kabuğu rendesini de koyduktan sonra çırpmaya devam edin.
Çırptığınız kek harcına iri iri parçaladığınız ceviz içlerini ilave edin. Son bir kez spatula kullanarak karıştırın.
Unlanmış ve yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyduğunuz harcı 35 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Piştikten sonra keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.

Tarifin Püf Noktası: Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Şeker ve yumurtayı beyaz köpük çıkana kadar çırptığınızdan emin olun. Bunun yanı sıra keki fırına verdikten sonraki ilk 25 dakikada fırın kapağını açmamalısınız.