Eton Mess, MasterChef'te fırtına gibi esti! Peki bu özel tatlı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

ETON MESS MALZEMELERİ

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Mereng için:

2 adet yumurta akı
100 gr şeker yarım su bardağı)

Krema için;

200 ml krema
100 gr mascarpone ya da cheesecake için kullanılan bir peynir pınar beyaz gibi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım limon kabuğunun rendesi
İstenilen meyveler; Frambuaz ve Vişne
Yarım adet portakal suyu ya da kabuğu rendesi.
Yarım limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişasta
1 yemek kaşığı su

Üzeri için;

30 gr kadar rendelenmiş bitter çikolata ya da diğer pasta süsleri tercih edilebilir.

ETON MESS NASIL YAPILIR?
Öncelikle mixerde yumurta aklarını şeker ile çırpın. Yaklaşık olarak 3-4 dk çırpmalısınız. Dilediğiniz duy kullanarak ya da benim gibi kaşık ile pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ceviz boyutunda merengi sıkın.

110 derece sıcak fırında 1 buçuk saat kadar pişirin. İçi hafif nemli kalmalı. Tam olarak soğutun. O ara meyveleri hazırlayın. Tencereye meyveleri, şekeri, limon ve portakal kabuğun rendesini ve yarım portakal suyunu alın. Kaynama noktasına getirin. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın. Karıştırarak meyveleri de ekleyin. Kaseye alıp soğumasını bekleyin.

 Krema için:

Mixerde peyniri 2 dk kadar çırpın. Krema ve pudra şekerini de koyun.

3-4 dk çırpın. Krema hazır. İsterseniz kupta isterseniz de borcamda kat kat olacak şekilde mereng krema, meyve olarak dizin.