Kayseri yağlamasının pratik sırrı: Lavaş! Bu tarif sayesinde, lavaşın kolaylığı ile Kayseri’nin yöresel lezzetini evinizde yapabilirsiniz. İşte adım adım tarif ve püf noktaları!

Lavaşla Kayseri yağlaması, hem yapımı kolay hem de damak çatlatan bir tarif. Kıymalı harcı, sarımsaklı yoğurduyla birleştirerek eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Hemen deneyin!
 

LAVAŞTAN KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket hazır lavaş

İç Harcı İçin;

Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

Harcı hazırlamak için kıymayı kavurun.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Kıyma suyunu çektikten sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve kavurun.

Yağ iyice eridikten sonra doğradığınız soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce harcınızı baharatlandırın.

Kabukları soyulmuş domatesleri tavaya ekleyin.

Üzerine sıcak su ekleyerek 8-10 dakika daha pişirin. Kıymanın suyunu tamamen çekmiş olması gerekiyor.

1 paket lavaş kullanarak, teker teker önce lavaş sonra üzerine kıyma ile hazırladığınız harcı koyun. Paket ve harç bitene kadar bu aşamayı devam ettirin.

Son olarak hazırladığınız kat kat yağlamanın üzerine yoğurdunuzu serpin.