Adım adım kabak tatlısı tarifi! Kışın bu muhteşem tatlısını evinizde yapmak istemez misiniz? Hem kolay hem de nefis bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilir, tüm ailenizi mutlu edebilirsiniz.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

4 su bardağı kabak (kabaklar rendelenmiş veya küp küp kesilmiş olabilir)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım limon suyu
Üzeri için sıcak süt veya kaymak (isteğe bağlı)

YAPILIŞI
Öncelikle kabakları rendeleyin veya küp küp kesin. Kabakları bir süzgece alın ve fazla suyunu süzün.

Bir tencereye rendelenmiş veya doğranmış kabakları, toz şeker, su ve yarım limon suyunu ekleyin.

Tencereyi orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Kabaklar yumuşayıp şeker eriyene kadar karışımı pişirin. Bu süre yaklaşık 20-30 dakika sürebilir.

Kabak tatlısı piştikten sonra isteğe bağlı olarak ceviz içi ve tarçın ekleyin. Karıştırın.

Tatlı, karamel rengi alana kadar pişirilmelidir. Ancak dikkatli olun, karışım hızla koyulaşabilir, bu nedenle yakından takip edin.

Tatlıyı ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Ilındığında servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sıcak süt veya kaymak eklemek isterseniz bu aşamada yapabilirsiniz.

Kabak tatlısını soğuduktan sonra buzdolabında bir süre bekletmek lezzetini daha da artırabilir.