Çay saatleriniz için ideal ağızda dağılan poğaça tarifi! Yumuşamış tereyağı, süzme peynir ve daha birçok malzemeyle harika poğaçalar yapın.

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

Malzemeler

100 gram yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu

İçine;

150 gram süzme peynir

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kabın içine tüm malzemeler konur. Un azar azar ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur.
Küçük bezelere ayrılır ve her biri çay tabağı büyüklüğünde açılır.
İçlerine peynir konur, uçlarından sıkıştırıp kapatılır ve ters çevrilip, kenarları düzeltilir.
Fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Çatalla üstlerine çizikler çizilir ve 160 derece fırında 35-40 derecede pişirilir.
Afiyet olsun