Anne kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizde eski usul lezzet! Bayatlamayan, kıyır kıyır bir kurabiye yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı haberimizde!

Eskiden annelerimizin yaptığı o kıyır kıyır kurabiye lezzetine geri dönüyoruz! Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, annenizin elinden çıkmış gibi nefis, bayatlamayan kurabiye tarifi...

Anne kurabiyesi tarifini arayanlar için eski lezzetlerin sırrını açıklıyoruz! Bayatlamayan, kıyır kıyır nefaset burada

Çayın yanına mükemmel bir eşlikçi arıyorsanız, anne kurabiyesi tarifimiz tam size göre!

ANNE KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker (Hafif şekerli oluyor şekeri baskın olsun derseniz 1,5 su bardağı koyun)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı (125 gram civarı oluyor )
3 silme çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un yaklaşık 5-5,5 su bardağı un

Üzerine sürmek için

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

1 yumurta
Ceviz

ANNE KURABİYESİ TARİFİ

YAPILIŞI

Önce şeker ve yumurta çırpın.

Sonra yoğurt ve yağı ekleyin karıştırmaya devam edin.

Ardından un ve karbonatı eleyerek yavaş yavaş harmanlayın.

Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında ayarlayın.

İstenildiği kadar büyüklükte parçalar koparıp toplar yapın.

Daha sonra tepsiye dizin ve üzeri için yumurta sürün

Tercihinize göre cevizi ister üstüne isterseniz de ince kıyarak içine atın.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...