Mayasız poğaça tarifi arayanlar buraya! Bu tarif ile evinizin fırınından çıkmış gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Hem de çok az malzeme ve zaman ile. Nasıl mı? İşte cevabı…

Mayasız poğaça nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, size harika bir tarif vereceğiz. Bu tarif ile poğaçalarınızın lezzetine inanamayacaksınız. Üstelik çok kolay ve hızlı. Buyurun tarife…

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte lezzetli poğaçanın sırları ve püf noktaları...

Bu mayasız poğaça tarifi, hem başlangıç seviyesindeki hem de deneyimli aşçılar için uygundur. Kolay adımlar ve profesyonel püf noktaları ile herkesin yapabileceği bu tarif, mükemmel poğaçalar sunmanıza yardımcı olacak.

Mayasız Kolay Poğaça Malzemeleri

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)

½ su bardağı süt (100 ml)

50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

3,3 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri

İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin yoğurma kabına alalım. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Unumuzu eleyelim ve elenen unun yarısı kaba ekleyin. Ardından tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştıralım.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcınızı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kalan diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyeli

Hamurunuz ele yapışmayan kıvama elmiş olmalı.

Hamurunuzu öncelikle 4 eşit parçaya ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölelim.

Elde ettiğiniz hamur sayısı 12 adet olmalı.

Hamurlarınızı eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verelim.

Hamurlarınızı eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayalım.

Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyalım. (Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine koyabilirsiniz.) Peyniri koymanızın ardından hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirelim. Hamurun güzelce kapandığından emin olalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayalım.

Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizelim.

1 yumurtayı sarısından ayıralım ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürelim.

Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirelim. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirelim.

Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirelim.

Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğuyan poğaçalarınızı buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!