Kömbe, Antakya mutfağının gözde lezzetlerinden biri olup, kıyır kıyır dokusuyla diğer kurabiyelerden ayrılıyor. Özellikle çay saatlerinde vazgeçilmez bir ikramlık olarak tercih edilen kömbe, susamla kaplanan nefis görünümü ve tadıyla gönüllere taht kuruyor. Farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız, bu kolay ve lezzetli kömbe tarifini denemeniz gerekiyor.

Kömbe İçin Gerekli Malzemeler:

Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 çay bardağı susam

Kömbe Nasıl Yapılır? İşte Tarifi:

Eritilmiş tereyağını bir kaba alın ve üzerine sıvı yağ, süt, şeker, kömbe baharatı, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan, hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Hamurun üzerine susam batırın ve kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurarak kalıptan çıkarın.
Kömbeleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!