Malzemeler:
- 4 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

arif:

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

   - Derin bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
   - Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
   - Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.

   - Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

   - Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
   - Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak top şekline getirin.

   - Bezeleri unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla ince yuvarlaklar şeklinde açın.

   - Önceden ısıtılmış bir tavada, açtığınız hamurları arkalı önlü pişirin.
   - Her iki tarafının da hafifçe kızarması yeterlidir.

Bu pratik tarif sayesinde tortillaları istediğiniz kadar hazırlayıp çeşitli yemeklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!