Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tadan herkesin bayılacağı bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? 3-2-1 Poğaça ile tanışın ve komşularınızı kıskandırın!

Kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da günün herhangi bir saatinde keyifle tüketebileceğiniz mükemmel bir poğaça tarifi arayışındaysanız, 3-2-1 Poğaça tam size göre.

Elinizin altındaki malzemelerle, kısa sürede hazırlayıp, herkesin beğenisini kazanacak 3-2-1 Poğaça tarifiyle tanışmaya hazır olun. Bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak!

Kıyır kıyır Kömbe tarifi: Antakya’nın nefis lezzeti Kıyır kıyır Kömbe tarifi: Antakya’nın nefis lezzeti

Herkesin Bayılacağı Enfes 3-2-1 Poğaça Tarifi

Çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı unutulmaz kılacak, komşularınızın bile kıskançlıkla bakacağı enfes bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz 3-2-1 Poğaça tarifi, lezzetiyle tüm beğenileri topluyor. Adım adım bu muhteşem poğaça tarifini sizlerle paylaşıyor, püf noktaları ile birlikte en iyi sonuçları almanızı sağlıyoruz. Hazırsanız, başlayalım!

Malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İç malzeme için:

1 kase terciheniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru örtüp yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.

Mandalina büyüklüğünde hamur parçaları koparın, içine peynirli harçtan koyun, kapatıp yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp tepsiye dizin ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Püf Noktaları

Hamuru eklerken unun miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Dinlendirme süresi, poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlar.
Galeta ununa bulamak, poğaçaların dışının çıtır çıtır olmasına yardımcı olur.
Bu tarif ile çay saatleriniz ve kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve keyifli geçecek. Hazırlaması kolay ve tadı damağınızda kalacak 3-2-1 Poğaça tarifimizle, sofralarınıza fark katın. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

3-2-1 Poğaça tarifiyle, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı taçlandıracak, komşularınızın dahi kıskançlıkla bakacağı muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, ev yapımı atıştırmalıklar arasında yerini alacak ve herkesin bayılacağı tatlar sunacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!