Kimi zaman özel günlerde, kimi zaman günlük hayatta soframızı şenlendiren su böreğini evde nasıl usta bir börekçi edasıyla hazırlayabileceğinizi hiç merak ettiniz mi?

Tadına bakanın asla hayır diyemeyeceği evde yapabileceğiniz bu börek üstelik usta börekçilerin yaptıklarından asla alta kalacak bir börek olmayacaktır. Bu böreği fırından çıkartıp tadına baktığınızda kendinize bir güven gelecek, ben usta bir aşçıyım diyeceksiniz. Bu böreğin tadına bakan kayınvalideniz, her fırsatta dedikodunuzu yapmaktan zevk alan komşularınız bile pes edecek, börek bitmeden evinizden ayrılmayacaklardır. Öyleyse komşu dedikodusuna son veren su böreği evde nasıl yapılır? Usta börekçilere kep çıkartacak su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? 

Su Böreği Malzemeleri Nelerdir

900 gr un
12 yumurta
Civil peyniri
Tereyağı
Tuz
Limon suyu

Su Böreği Nasıl Yapılır

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Bir tepsi börek için, genişçe bir kaba 12 adet yumurta kırılır.
Üzerine tuz ve yarım limon suyu eklenir.
Böreklik buğday unu yumurta, tuz ve limon suyu karışımının üzerine yavaş yavaş ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar en az 40 dakika yoğrulur.
Yoğrulan hamur 12 parçaya ayrılarak kesilir.
Kesilen hamurların iki parçası tepsinin altına ve üstüne serilecek yufkayı oluşturacağı için diğer parçalardan daha büyük kesilir.
Kesilen hamurlar 30 dakika kadar dinlendirildikten sonra merdane yardımıyla büyütülür.
Daha sonra bu hamurlar un kullanılarak ve oklava yardımıyla 2-3 mm kalınlığına gelene kadar inceltilerek açılır.
Yuvarlak börek tepsisinin içi tereyağıyla yağlandıktan sonra açılan yufkalardan ilki haşlanmadan ve tepsinin kenarlarından taşacak şekilde tepsiye serilir. Üzerine tereyağı gezdirilir.
Sonrasında diğer 10 yufka sırası ile tuzlu kaynar suda haşlanır.
Haşlanan yufkalar kaynar sudan çıkarılınca içinde soğuk su bulunan tencereye atılarak şoklandıktan sonra hızlıca soğuk sudan çıkarılır ve elle sıkılarak veya temiz bir bezin üzerine serilerek suyu iyice alınır.
Suyu alınan 5 adet haşlanmış yufka aralarına tereyağı sürülerek ve büzülerek pileli şekilde tepsiye serilir.
Biri haşlanmamış diğer beşi haşlanmış toplam 6 adet yufkadan sonra Peynir ve maydanozdan oluşan iç malzemesi konur. İç malzeme konulduktan sonra üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
Sonra, kalan 5 haşlanmış yufka aralarına tereyağı sürülerek aynı şekilde tepsiye serilir.
Büyük açılan ve haşlanmadan bekleyen son yufka ise tepsinin üzerine kapatılır. Yanları bastırılarak kapatılır ve üzeri tereyağıyla yağlanan börek kızartılmaya hazır hale gelir.
Su Böreği ocak üzerinde kısık ateşte yaklaşık 25 dakika boyunca çevirerek eşit şekilde kızartılır.
İlk yüzü yaklaşık 15 dakika kızartıldıktan sonra börek tepsi içerisinde ters çevrilerek üst yüz de yaklaşık 10 dakika boyunca yine çevire çevire pişirilir.
İsteğe bağlı olarak ister sıcak isterse de soğuk servis edebilirsiniz