Bursa süt helvası, MasterChef’te damakları şenlendiren bir tatlı oldu. Dışı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı olan bu tatlıyı siz de denemek ister misiniz?
MasterChef’te Bursa süt helvasının sırrı açıklandı. Bu tatlı, unu tereyağında kavurduktan sonra sütle buluşturularak yapılıyor. Peki, Bursa süt helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Bursa süt helvası tarifi, MasterChef’te izleyicileri büyüledi. Bu tatlı, hem hafif hem de lezzetli oluşuyla deneyenlerden tam puan almayı başarıyor. Siz de evde Bursa süt helvası yapmak istiyorsanız, işte tarifi ve püf noktaları...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
TARİF
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.
Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı borcama aldıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz üzerini fındık ile süsleyin.
AFİYET OLSUN!