Kabak ve yufka ile hazırlanan lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte adım adım Kabaklı Dilim Börek tarifi.

KABAKLI DİLİM BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

5 adet kabak
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz zeytinyağ
Yarım su bardağı süt
2 yufka
Kaşar peynir
1 Yumurta sarısı
Tuz

Yapılışı:

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

5 adet kabağı ince ince dilimleyelim. Fırın tepsisine dizip yağlayalım. Tuzlayıp sevdiğimiz baharatlardan ekleyip 190-200 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirelim.
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritip içine biraz zeytinyağ ve yarım su bardağı süt ekleyelim, sosumuz hazır.
Yufkayı serelim ve soslayalım. Üzerine kabakları dizelim ve kaşar peynir serpiştirelim.
İkinci yufkayı üzerine yayalım ve soslayalım.
Uzerine bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
Kenarlardan biraz kıvırıp rulo şeklinde saralım.
Orta kalınlıkta dilimleyelim ve fırın tepsisine dizelim.
Sostan arttırıp içine bir yumurta sarısı katıp karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!