Hem pratik hem lezzetli! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Tepsi Böreği tarifimizle, her damağa hitap edin.

Tepsi böreği tarifi ve malzemeleri:

Malzemeler:

İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin

- 4 adet yufka
- 250 gram lor peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Öncelikle lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, sıvı yağ, 2 adet yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve isteğe bağlı olarak tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı böreğin iç harcı olarak kullanacaksınız.

2. Ardından yufkaları tezgaha serin ve her birini üst üste yerleştirin. Daha sonra yufkaları dikdörtgen şeklinde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkaları tekrar üst üste koyun.

3. Yufkaların üst kısmını ceviz büyüklüğünde bir buzla ıslatın. Bu sayede böğin daha yumuşak ve kabarmış bir dokusu olacaktır.

4. Islatılmış yufkaların üst kısmına peynirli harçtan sürün ve yufkaları rulo şeklinde sarın. Sarılmış börekleri, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

5. Son olarak, kalan 1 adet yumurtayı bir kasede çırpın ve böreklerin üstüne sürün. Böreklerin üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açın, bu sayede börekler daha iyi pişecektir.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

7. Tepsi böreği sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Tepsi böreği tarifi, kolay bir şekilde hazırlanabilen bir lezzetli atıştırmalık veya ana yemek alternatifi sunar. İsteğe bağlı olarak iç harcını değiştirebilir veya sebzeler ekleyebilirsiniz. Bu tarifi deneyerek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir sürprizle karşılayabilirsiniz. Afiyet olsun!