Patatesli börek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte size en pratik ve lezzetli patatesli börek tarifi!
Patatesli börek yapmak için hazır yufka mı yoksa el açması yufka mı kullanmalısınız? Patatesli böreğin iç harcını nasıl hazırlamalısınız? Patatesli böreği pişirirken nelere dikkat etmelisiniz? İşte size patatesli börek yapmanın sırları!
Patatesli Börek Malzemeleri
Patatesli börek için:
2 adet yufka
5 adet orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber
Börek sosu için:
2,5 yemek kaşığı kadar yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu
Üstü için:1 çay bardağı süt
Çörek otu veya susam
Patatesli Börek Nasıl Yapılır?
Patatesli börek yapılışı için öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Ardından bir kabın içerisine rendeleyelim.
Rendelenen patatesleri avucunuza alarak iyice sıkın ve patateslerin suyunun çıkmasını sağlayalım.
Suyunu sıkmış olduğumuz patateslerin içerisine baharatları ekleyelim.
İyice karıştıralım, artık iç harcınız hazır.
Börek için sos hazırlamaya başlayalım.
Bir kabın içerisine sos için gerekli olan; yoğurt, sıvı yağ, tuz, su, kabartma tozunu kabımıza ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Yufkamızı tezgâha güzelce yayalım. Her bir yufkayı 8’e bölelim. Ardından fırça yardımıyla börek sosunu yufkaların üzerine sürelim.
Hazırladığımız patatesli harcı yufkaların üzerine güzelce yerleştirelim.
Yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Ardından gül böreği şekil vermek için içe doğru kıvıralım.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri tek tek koyalım.
Tüm yufkaların bitmesinin ardından kalan börek sosunun içerisine süt koyalım ve karıştıralım.
Böreklerin üzerine bu sosu fırça yardımıyla sürelim. Üzerine çörek otu veya susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patatesli böreklerimizi 30 dakika pişirelim.
Börekler piştikten sonra ılık olarak servis edelim.
Patatesli böreğiniz hazır.
Afiyet olsun!