Özel günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz, garantili lezzet: Soğan Kebabı! Tarifimizle soğan kebabını siz de evinizde usta şefler gibi yapabilirsiniz.

Malzemeler

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1 kg sarı soğan
300 g kıyma
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıcak su
2 sivri biber
3 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derinden ikiye kesin.
Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Köfte haline getirin. 
Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.