321 poğaça tarifi, misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti. Beş çayının yanında sunabileceğiniz en kolay ve en lezzetli poğaça nasıl yapılır, işte detaylar.

Poğaça, beş çaylarının ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiş durumda. Fırından yeni çıkmış sıcacık ve yumuşacık dokusuyla puf puf kabarmış poğaçalar yapmak oldukça basit. Peki, 321 poğaça tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yumuşacık 321 poğaça tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Beş çayı tarifleri denince akla ilk gelen poğaça; kahvaltı, öğlen yemeği, ara öğün fark etmeksizin çoğu öğünde tercih ediliyor. Genellikle pastanelerden alınan poğaça tarifini evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. 321 poğaça tarifi adını malzemelerde bulunan 3 paket kabartma tozu, 2 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağdan alıyor. İşte tadına doyamayacağınız 321 poğaça tarifi yapılışı ve malzeme listesi...

3 2 1 poğaça tarifi

MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4, 5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin:
2 adet Soğan
5 adet Patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri İçin:

1 su bardağı galeta unu

3 2 1 poğaça tarifi

Hamur için olan tüm malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğuralım ve 30 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
İç malzemeleri bir araya getirip karıştıralım ve az yağda iyice kavuralım, soğumaya bırakalım.
Hamurdan parçalar kopartıp iç malzememizden ekleyelim ve yuvarlayalım.
Her yerini galeta unu ile kaplayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15/20 dakika kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN!