Kek yapımı sanattır ve her sanat gibi, kekiniz de mükemmellik ister. Kekinizin her seferinde mükemmel kabarması için bilmeniz gereken ipuçları burada!

KEKİM KABARMIYOR DİYENLER İÇİN İPUÇLARI

Kek yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hamurun güzel bir kıvama ulaşması.

Malzemelerinizin hepsinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yumurta, sıvı yağ ve süt gibi malzemeleri kek yapmadan 1 saat önce hazırlayın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Peki kıvamı nasıl koruyacağız? Kıvamı güzel bir kek elde etmek için malzemeleri verilen sıraya göre ve azar azar eklemeniz gerekiyor.

Sıvı malzemeleri karıştırırken mikser kullanın. Katı malzemeleri ise spatula ile karıştırın. Yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin.

Un, kabarma tozu ve vanilini eklemeden önce elemeyi ihmal etmeyin.

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.

Şimdi sizi vezir edecek bir kek hazırlamak için farklı bir uygulama anlatıyoruz. Yumurtanın akını ayırın ve mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurta sarısını ve şekeri ayrı bir kapta çırpın. Bu karışımın üzerine tüm malzemeleri sırasıyla, yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. En son yumurta akını karışımın içine alın ve spatula ile dışarıdan içe doğru yavaş yavaş karıştırın. Bu aşamalardan sonra kekinizin kabarmama ihtimali yok.

Kek hamuru hazır olduktan sonra hiç beklemeden fırına alın.

Fırını önceden ısıtmayı ihmal etmeyin.

Kekiniz iyice kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın.

Kekiniz piştikten sonra hemen fırından alın ve dilimlemek için soğumasını bekleyin. Böylece kekinizi dağılmadan servis edebilirsiniz.