Evde hazırlayabileceğiniz şerbetli ama hafif bir tatlı arıyorsanız, bu karamelli trileçe tarifi tam size göre. Her yudumunda Balkan lezzetlerini hissedeceğiniz bu tarif, sevdiklerinizle paylaşmak için mükemmel.

Trileçe tatlısının karamelli versiyonuyla mutfakta fark yaratın! Ev yapımı bu tatlı, hem kolay hem de lezzetli. Adım adım karamelli trileçe tarifiyle, pastane kalitesinde tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Karamelli trileçe, Balkan tatlı kültürünün en sevilen lezzetlerinden biri. Bu tarif sayesinde, evinizde aynı lezzeti kolayca yakalayabilirsiniz. İşte, evde hazırlayabileceğiniz muhteşem bir karamelli trileçe tarifi.

MALZEMELER

Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

TARİF

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.