Elmalı kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık. Bu tarifle, pastane lezzetini evinize taşıyabilirsiniz.

Ev yapımı elmalı kurabiyenin püf noktalarını öğrenin ve mutfakta harikalar yaratın. İşte size kolay ve lezzetli bir tarif!

Mis kokulu elmalı kurabiyelerle mutfakta lezzet şöleni başlatın. Bu basit tarifle, herkesi etkileyecek kurabiyeler yapabilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağ veya margarin(oda ısısında)
Küçük 1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yeteri kadar un (Unu kontrollü ekleyin elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı

3 adet kabukları soyulup rendelenmiş elma
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı dolusu tarçın
İsteğe bağlı içine iri taneli ceviz içi

Elmalı Kurabiye Tarifi

İlk olarak elmaların üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ilave edelim.
Hamur için un ve nişasta hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.
Un ve nişastayı da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru beş eşit parçaya bölelim.
İster iki yağlı kağıt arasında isterseniz bezenin altına ve üzerine hafif un serperek servis tabağı büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açalım.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya bölün.
Geniş kısımlarına 1 tatlı kaşığı soğutan iç harçtan koyup saralım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirelim. Üzerini fazla kızartmayalım.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır? Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır?

Pastane usulü elmalı kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde, evde pastane tadında kurabiyeler yapabilir, sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle şımartabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtma ve bu harika tarifi deneme zamanı! Afiyet olsun!