Patatesin bu kadar lezzetli olabileceğini kim tahmin ederdi? İşte size dışı çıtır, içi yumuşacık patates köftesi tarifi. Bu tarif sayesinde sevdiklerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz.

Patates köftesi, çoğu kişinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki bu muhteşem lezzeti evde nasıl hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? İşte adım adım patates köftesi tarifi.
 

Malzemeler:

- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı maydonoz (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

1. Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Haşladıktan sonra ezerek püre haline getirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.

2. Soğanı ince şekilde doğrayın veya rendeleyin. Bir tencereye biraz sıvı yağ ekleyip soğanı kavurun. Hafif pembeleşene kadar pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Soğumuş olan patates püresine kavurduğunuz soğanı ekleyin. Ardından un, galeta unu, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi de ekleyip güzelce karıştırın. Eğer isterseniz maydanozu da ince şekilde doğrayıp karışıma ekleyebilirsiniz.

4. Karışımı bir süre buzdolabında dinlendirin. Böylece şekil vermesi daha kolay olacak.

5. Dinlendirdikten sonra karışımdan küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve şekil verin. Dilerseniz yuvarlak köfteler yapabilir veya farklı şekiller verebilirsiniz.

6. Kızartma için bir tavada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri sıvı yağa atıp kızartın. Altın rengini alana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

7. Patates köfteleri sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf noktaları:

- Patatesleri iyice haşlayın ve püre haline getirmeye dikkat edin. Özellikle suyu az olmalı ve püre kıvamına gelene kadar ezilmelidir.
- Soğanı kısık ateşte kavurarak şekerleşmesini sağlayın. Bu şekilde daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
- Un miktarını ayarlamak için gerektiğinde biraz daha un ekleyebilir veya azaltabilirsiniz. Karışımın kıvamı köfteleri kolayca şekil verebilecek bir kıvamda olmalıdır.
- Köfteleri kızartırken yağın iyice kızdığından emin olun. Bu şekilde köfteleriniz dışarıda çıtır çıtır, içerisi ise yumuşacık olacaktır.
- Kağıt havlu üzerine kızartılan köfteleri alarak fazla yağını süzmesini sağlayın. Böylece daha hafif bir tat elde edebilirsiniz.