Patates püresinin en lezzetli ve pürüzsüz halini nasıl elde edersiniz? İşte adım adım tarifimiz...

İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin

PATATES PÜRESİ TARİFİ:

MALZEMLER

6 tane orta boy patates
3 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri suya koyun ve haşlayın.

Haşlanan patatesleri soyun ve bir kabın içerisine alın.

Daha sonra 3 kaşık tere yağını soyduğunuz patateslerin içine atın ve patates ezici ile iyice ezin.

Ardından içerisine süt, tuz ve karabiberi ekleyin.

İyice püre haline gelene kadar ezme işlemini devam ettirin. 

Pürenizi etlerin yanında servis yapabilirsiniz. Ya da dilerseniz üzerine bol kaşar döküp fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun...