Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi

Tatlıdan çok da hoşlanmayanlar için mükemmel bir alternatif sunuyoruz. Tereyağının zenginliği ve çörek otunun lezzetiyle, bu tuzlu kurabiyenin eşsiz tadını denemelisiniz.

Geleneksel tatlı kurabiyelerin dışında, tuzlu kurabiyeyle tanışmaya hazır mısınız? Bu özel tarifle, mutfakta farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Tatlıya karşı özel bir tercihi olanlar için harika bir seçenek: Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye! Şeker yerine tuzla buluşan bu lezzetli atıştırmalık, damaklarda bambaşka bir tat deneyimi sunuyor.

Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, 125 gram tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve diğer malzemelerin uyumlu dansıyla nefis tuzlu kurabiyeler elde edeceksiniz. Üzerlerini çörek otu ve susamla süsleyerek hem göz dolduran hem de lezzetli bir atıştırmalık elde edeceksiniz. Tuzlu kurabiyenin eşsiz tadıyla misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır mısınız? Haydi, mutfağa adım atın ve bu harika tarifi deneyimleyin. Afiyet olsun!

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

125 gram tereyağı (Margarin de olabilir)
1\2 sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Tuzlu Kurabiye  Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağını yoğurma kabına alın un haricindeki malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra  unu da azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun. Hamurun yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edin. Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Açmış olduğumuz hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edelim. Ardından istediğimiz şekilde bir kurabiye kalıbıyla şekiller verelim. Şekil verilen kurabiyelerimizi pişirmek üzere yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Afiyet olsun…