Poğaçalarınızın bayatlamasını önlemenin sırrı artık elinizde! Süt yerine yoğurt ekleyerek poğaçalarınızı günlerce taptaze tutabilir ve sofralarınıza nefis bir lezzet katabilirsiniz. Bu tarifle poğaçalarınız sadece yumuşacık kalmakla kalmıyor, aynı zamanda bayatlamadan uzun süre dayanıyor. İşte adım adım yoğurtlu poğaça tarifi…

Puf Puf Kabaran Poğaça İçin Malzemeler:

1 adet sade soda (maden suyu)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya (yaş maya da kullanılabilir)
Aldığı kadar un (Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin)

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Puf Puf Kabaran Poğaça Nasıl Yapılır?

Soda, sıvı yağ ve ılık suyu geniş bir kaba alın.
Tuz, yoğurt, şeker ve mayayı ekleyerek karıştırın.
Unu kontrollü şekilde ekleyin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
Hazırladığınız hamuru üzerini kapatarak bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamura istediğiniz şekli verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika daha bekleyin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin.
Afiyet olsun!