Sütlaç, geleneksel Türk tatlılarının başında gelir. Anne eli değmiş gibi bir sütlacı yapmanın sırlarını keşfetmek için doğru yerdesiniz. Bu tarifle, lezzetli ve kıvamlı bir sütlacı yapımını adım adım öğreneceksiniz.

Ev yapımı bir sütlacı deneyimi için anne tarifiyle hazırlanan bu sütlacı, çocukluğunuzun tatlarını size geri getirecek. Süt, pirinç ve şekerin muhteşem uyumuyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi kaçırmayın.

Sütlaç yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Anne sütlacı tarifi ile sütün ve pirincin en tatlı halini sofralarınıza taşıyın. Bu tarif, ailenizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Sütlaç Malzemeleri

1 litre süt
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt (200 ml)
Üzeri için tarçın

Sütlaç Nasıl yapılır?

Sütlaç yapımı için öncelikle pirinci güzelce yıkayalım.
Yıkama işleminin ardından pirincimizi su ile tencereye koyalım ve ocağın altını yakalım.
Pirinçleri suyunu çekene kadar kaynatalım.
Pirinçler suyunu çekince 1 litre sütümüzü ekleyelim.
Birkaç defa karıştıralım ve ardından kaynamasını bekleyim.
Bu sırada bir kâse içerisinde 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte açalım.
Pirinç ununu güzelce ezelim ki topaklanma olmasın.
Tenceremizde kaynayan sütten 1-2 kepçe alalım. Kâsenin içerisine ekleyelim.
Pirinç unu ılımış olmalı, soğuk olmamalı.
Kasedeki pirinç unu ve süt karışımını tencereye ilave edelim.
Ara ara karıştıralım ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
1,5-2 su bardağı kadar toz şekeri tencereye aktaralım ve karıştıralım. Bir iki taşım kaynamasını sağlayalım.
Pişen sütlacı sunum yapacağınız kaselere boşaltalım.
Sütlaçlarımızın soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Servis esnasında üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Sütlacınız hazır.