Herkesin sevdiği irmik helvasını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Klasik tatları yeni bir dokunuşla sunan bu tarif, irmik helvasını tam kıvamında yapmanızı sağlayacak.

İrmik helvası yaparken karşılaştığınız zorlukları unutun! Bu rehber, irmik helvasını en lezzetli şekilde nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım gösteriyor. Püf noktaları ve özel tekniklerle, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edin.

İrmik helvası, özel günlerin ve sıradan akşamların en güzel tamamlayıcısı. Bu rehberle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz irmik helvasını keşfedin ve sevdiklerinize sunmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

Helva için:

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker

Servisi için:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

TARİF

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.

Yumuşacık irmik helvası tarifi ile evde enfes tatlılar yapın. Kavrulmuş fıstıkların ve tatlı şerbetin uyumu, her lokmada damakları şenlendiriyor. Bu rehberle, irmik helvası yapımını ustalıkla gerçekleştirin ve tatlı sofralarınıza lezzet katın.