Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Tavuklu Zade Kebabı, sofralarınızı şenlendirecek. Patlıcan, patates ve tavuk etinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu kebap, misafirlerinizi şaşırtacak ve ailenizin favorisi olacak.

Tavuklu Zade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

·        6–7 adet patlıcan

·        2 adet patates

·        3 adet tavuk göğsü

·        1 adet küçük boy soğan

·        2 adet yeşil biber

·        1 adet küçük boy kapya biber

·        3 yemek kaşığı sıvı yağ

·        1 yemek kaşığı domates salçası

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

·        100 gram kaşar peyniri (üzeri için)

Sosu için:

·        1 tatlı kaşığı salça

·        1su bardak sıcak su

Tavuklu Zade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık! Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık!

1.     Patlıcanları alacalı soyarak ince şeritler halinde kesin. Patatesleri de küp küp doğrayın ve üstlerine biraz yağ gezdirerek fırında 30 dakika kadar pişirin.

2.     Tavukları küp küp doğrayın ve kavurun.

3.     Rengi döndüğü zaman doğranmış soğanı, biberleri ve yağı ekleyip ara ara karıştırın.

4.     Üzerine salçayı ekleyip biraz su ile açın.

5.     Üzerine pişen patatesleri de ekleyin ve altını kapatın.

6.     Patlıcanları yuvarlak bir kâsenin içine görseldeki gibi dizin.

7.     İçine tavuklu harçtan koyarak patlıcanları kapatın.

8.     Kâse fırın kabınıza ters çevirip üstüne kaşar peyniri rendesi ekleyin. Salçalı su karışımını ilave edin. Kaşar eriyene kadar pişirin.

9.     Tavuklu zade kebabı tarifiniz hazır

Tavuklu Zade Kebabı tarifi, patlıcan, patates ve tavuk etinin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyan pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Kolay yapımı ve şık sunumuyla misafirlerinizi şaşırtacak bu tarif, aynı zamanda ailenizin de favorisi olacak. Siz de bu enfes kebabı denemek için mutfağa girin ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com