Misafirlerinize pastane lezzetinde börekler sunmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu 5 dakikalık çıtır börek tarifiyle, evinizde büyük beğeni toplayacaksınız. Hadi hızlı ve lezzetli börek yapmanın sırlarını keşfedelim!
Hazır yufka kullanarak evde lezzetli börekler yapmak artık çok kolay. Misafirleriniz için hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu çıtır börek tarifi, herkesi şaşırtacak. Hadi başlayalım!
Acil durumlar için mükemmel bir çözüm: 5 dakikada hazır börek tarifi! Hazır yufka ve birkaç basit malzeme ile, evde pastane lezzetinde börekler yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu lezzeti unutamayacak.
MALZEMELER
2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için:
500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)
TARİF
Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.
Evde pastane lezzetinde çıtır börekler yapmak artık hayal değil. Bu hızlı ve pratik tariflerle, misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli anlar yaşatmak çok kolay. Hazır yufka ile hazırlanan bu börekler, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de lezzet konusunda hiçbir ödün vermiyor. Şimdi bu tariflerle mutfakta harikalar yaratma zamanı!